abonneren

IFA 2014: Hands-on met de ronde LG G Watch R (video)

Eindelijk hebben we een smartwatch gevonden die we ook echt om onze pols durven te dragen. De langverwachte G Watch R is eindelijk officieel aangekondigd door LG, en de opvolger van de vierkante G Watch is heel erg mooi.

LG snapte, net als andere fabrikanten, dat de vierkante smartwatches nog steeds te nerdy zijn voor de gewone mens. Ze zien er te futuristisch uit, of doen juist retro denken aan de polsrekenmachines van Casio van vroeger. Maar met de ronde G Watch R wordt een smartwatch ineens heel aantrekkelijk.

Specs

Over de specificaties van het toestel hoeven we het eigenlijk niet eens te hebben. Er is de afgelopen maanden genoeg geschreven over het klokje dat op Android Wear loopt en dezelfde 512 MB aan RAM heeft als zijn voorganger. Nee, het is het uiterlijk waar deze hele smartwatch om draait.

In alles mooi

Niet alleen de vorm, maar de custom 'watchface' (de bureaubladachtergrond van de smartwatch) die eruit ziet als een echte klok, de dikke rand met streepjes erop, en het mooi afgewerkte leren bandje maken het horloge een apparaat dat je graag om je pols doet. Niet alleen omdat het handig is wat betreft notificaties, maar ook omdat je er de tijd op moet lezen. En dat wordt eindelijk leuk.

Beschikbaarheid

LG wil nog niet bevestigen wanneer het apparaat te koop is, maar volgens bronnen zou dat al rond oktober moeten zijn. De prijs zal ongeveer hetzelfde zijn als de voorganger - zo'n 200 euro. 

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, IFA 2014

Tags: ifa2014

Laatste reactie