abonneren

IFA 2014: Hands-on met de LG G3 (video)

Je zou bijna vergeten dat LG naast mooie smartwatches ook nog steeds een speler van formaat is op het gebied van telefoons, dat herinner je je meteen als je de G3 in handen hebt gehad. Een weinig verrassende, maar daarom niet minder goede telefoon die zich kan meten aan de iPhones en Galaxy's van deze wereld.

Uiterlijk

De G3 is de opvolger van de G2, een telefoon waarvan we al erg onder de indruk waren. De G3 verschilt dan ook niet veel van zijn voorganger, maar is in alle opzichten vooral sneller, beter en mooier.

Het eerste dat ook aan dit toestel opvalt is dat de knoppen (de power-knop en de volumeknoppen) zich aan de achterkant bevinden. In het begin is dat een beetje raar en onnatuurlijk, maar we weten uit ervaring dat dat na een tijdje gebruiken snel went.Die knoppen op de achterkant zorgen ervoor dat de zijkanten van het toestel vrij van rotzooi blijven, waardoor de G3 met zijn 5,5 inch-scherm de hele breedte van het toestel kan benutten. Dat komt erop neer dat je het idee hebt een gigantische telefoon vast te houden en het maakt de G3 uitermate geschikt voor media-gebruik.

Knock Code

Uniek voor het Koreaanse bedrijf is ook de Knock Code, een handige functie waar je de telefoon kunt ontgrendelen door het scherm op bepaalde plaatsen aan te raken. 

Specs

Tel bij het toestel een camera van 13 megapixels, een QHD-scherm van 2560 x 1440, en een quadcore Snapdragon 801-processor van 2,5 GHz (in plaats van de vorige 2,3) op, en je hebt een telefoon in handen die zich met trots mag meten aan de iPhone 5S en de Galaxy S5.
Het toestel komt nog dit jaar op de Nederlandse markt, en zal rond 500 euro gaan kosten.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, IFA 2014

Tags: ifa2014