abonneren

Turbine in Ear

De meeste consumenten die actief zijn in de hifiwereld, zullen Monster wel kennen. Ze hebben een gigantisch kabelgamma, netfilters en talloze accessoires voor consoles en home automation. De logische volgende stap is hoofdtelefoons. En zoals het Monster betaamt zijn het geen instappers.

De Tubine in ear’s komen in een ongelooflijk chique verpakking. De dopjes liggen in een doosje met een frame dat bedekt is met een soort satijnachtige stof. We moeten bekennen dat we direct het gevoel hebben dat we een heel speciaal product in handen hebben. Bij de in ears levert Monster een doosjes, zodat ze veilig mee op pad kunnen. So far so good.

Turn up the Bass


Uiteraard gaat het bij hoofdtelefoons niet om de verpakking, maar om het zitcomfort en geluid. We sluiten de hoofdtelefoon aan op een Apple iPhone die gevuld is met muziek in Apple lossless formaat en duwen de twee in metaal uitgevoerde dopjes in het oor.
Allereerst valt op dat het wel goed zit met het comfort. De siliconen dopjes passen goed en houden het omgevingsgeluid prima buiten. Als we het album April van Blof starten, merken we direct dat deze hoofdtelefoon niet bedoeld is voor akoestische of vocale muziek. De stem klinkt gesloten en de Turbines zetten het laaggebied behoorlijk aan, waardoor het soms zelfs overstemt. Tevens missen we sprankeling in de stem van leadzanger Pascal.

Als we echter naar Rock en Hip Hop gaan luisteren – we hebben onder meer 2001 van Dr Dre en 10.000 Days van Tool gebruikt – begrijpen we waar deze hoofdtelefoon voor bedoeld is. Een natuurgetrouwe weergave krijgen we zeker niet, maar lekker klinkt het wel. Tevens valt op dat de Monster nooit vermoeiend is. Hij geeft het hooggebied – dat in sommige nummers scherp kan zijn – een soft tintje mee. Nu heeft dat als gevolg dat bepaalde cd’s sprankeling missen, maar het kan een voordeel zijn.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Ziet er goed uit
  • Zit lekker
  • Mist sprankeling
  • Erg warm tintje
  • Gesloten sound
We hebben een dubbel gevoel bij de Monster. Vanuit een hifi-optiek is dit geen goede hoofdtelefoon. Hij is zonder twijfel warm getint en mist in vergelijking met zijn concurrenten sprankeling en openheid. Gezien de prijs, €149, is dat onacceptabel. Echter, liefhebbers van Rock en Hip Hop zullen deze hoofdtelefoon wel kunnen waarderen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Headsets

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie