abonneren

Tritton AX Pro

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Het is lang niet altijd mogelijk een volledige surround-set bij de pc te plaatsen. Of om het geluid vol open te zetten bij het spelen van een spel, of het afspelen van een film. Bepaalde fabrikanten hebben daar een oplossing voor: surround headsets. Wij testen de Tritton van €190.
Score
30
  • Pluspunten
  • Klinkt ruimtelijk
  • Minpunten
  • Duur!
  • Klinkt erg matig met muziek
  • Kabelbende

None

Wij zijn niet gecharmeerd van de Tritton headset. De AX Pro is duur, klinkt niet goed en is veel te complex van opzet. Tel daarbij een enorme hoeveelheid kabels op en wij kunnen niets anders adviseren dan: kijk elders.

Tritton levert met de AX Pro een 7.1 headset voor pc, Ps3 en Xbox. Een all-in-one oplossing voor de fantatieke gamer met meerdere consoles. Met subliem geluid, volgens Tritton.

Inde doos zit behalve de forse hoofdtelefoon een hele zwik kabels. Wij dachten in eerste instantie dat we deze niet allemaal nodig hadden, maar dat per colsole een speciale kabel werd meegeleverd. Dat is niet het geval. We hebben ze – om de AX Pro aan te sluiten op de pc – bijna allemaal nodig. Laten we de opbouw toelichten: een optisch kabeltje van de pc naar het receiver-kastje, een kabel met de volumecontrole die tussen de hoofdtelefoon en de receiver in komt. Een voeding die zowel de hoofdtelefoon als het receiverkastje van energie voorziet (ja, twee pluggen) en tenslotte nog de hoofdtelefoon zelf. Er zijn merken die alles in één kabel met een usb-plug doen! Het is een behoorlijke kabelbende als we klaar zijn.

Het receiverkastje heeft een aantal ingangen, uitgangen en instellingen. In de handleiding wordt op elke optie keurig ingegaan. En er zullen gebruikers zijn die de diverse opties voor surround, dynamic range control gebruiken. Echter: waarom kan dat niet gewoon via software. Net als de enorme volume-controle per kanaal op de hoofdtelefoon. Het is een extra, zware klomp in de hoofdtelefoonkabel. Daarbij werkt het niet intuïtief. Onze mening: weg ermee.

Dan het geluid. En hier komt het pijnlijke punt: het is gewoonweg matig. Voor 190 euro zijn er veel betere modellen te koop. Zelfs voor minder geld dan dat. Denk aan de Razer-modellen of Asus. Zonder surround is het geluid bijzonder kaal met muziek. Staat Pro Logic aan, dan klinkt het warmer, maar onnatuurlijk ruimtelijk. In games is het wel aardig: het ruimtelijk effect is wel goed, maar ook hier geldt weer: er zijn gewoon concurrenten die beter klinken voor minder geld.

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Review, Headsets

Tags: Tritton

Nieuws headlines

Laatste reactie