abonneren

Logitech UE 9000

Onderweg in alle comfort van muziek en films genieten zonder gestoord te worden door hinderlijk omgevingsgeluid: het is een kolfje naar de hand van een degelijke noise cancelling-hoofdtelefoon.

De combinatie van vloeiende lijnen, hoekige vormen, zwarte glanslak en onderdelen van (vingervlekgevoelig!) geborsteld aluminium geven deze set een heel eigen gezicht. De solide constructie laat zich voelen op de weegschaal: de UE 9000 is de zwaarste set in deze test. Dat heeft gelukkig geen grote gevolgen voor het draagcomfort, dankzij de strakke pasvorm die perfect aansluit op het hoofd maar toch niet voor te veel druk zorgt.

De ingebouwde batterij kan via usb worden opgeladen en heeft een autonomie van zo’n 10 uur. Deze UE 9000 is een draadloze hoofdtelefoon – al kan hij ook worden gebruikt met de meegeleverde audiokabeltjes. Er zitten veel toetsen op de hoofdtelefoon, zoals een goed bereikbare volumeregelaar en een listen through-knop die omgevingsgeluid binnenlaat via de microfoons.

Daardoor kun je met je omgeving communiceren zonder de hoofdtelefoon af te zetten. Vreemd genoeg blijkt het niet mogelijk om draadloos te luisteren zonder actieve noise cancelling. Die doet haar werk overigens naar behoren: met laagfrequente stoorgeluiden is de elektronica iets efficiënter dan die van de AKG, maar menselijke stemmen en hoogtonige geluiden komen harder door dan bij die laatste. Bovendien lijkt de Logitech ‘eigen geluiden’ zoals voetstappen ook te versterken.

Qua klank scoort de UE 9000 zeker niet slecht: de bluetooth-verbinding zorgt voor een wat mindere resolutie en dat hoor je, maar er zit wel lekker veel detail in het geluid, dat verder ook rijk en pittig klinkt. Een pluspunt is dan weer dat de klank ook met het meegeleverde audiokabeltje op niveau blijft. Daarnaast zit er veel gewicht achter bassen zonder dat ze zwaar overheersen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Headsets

Tags: Koptelefoons