abonneren

Logitech F540

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Wie graag in de late uren nog wil genieten van een spel, muziek of film, heeft twee keuzes: het hele huis wakker houden, of een headset gebruiken. Logitech heeft een zeer complete, draadloze headset die voor zowel de consoles, als voor de pc en diverse audio-apparatuur geschikt is.

De Logitech F540 kost €149 en dat is best een investering. Echter, er zijn drie bronnen op de losse zender aan te sluiten. En dat maakt in onze opinie wel weer wat goed. De F540 is aan te sluiten op een Playstation 3, een Xbox 360 en een ander apparaat, zoals een geluidskaart van een pc, een telefoon, tv, of ieder ander apparaat met een analoge uitgang.

Draadje?

Leuk aan de F540 is de geïntegreerde microfoon. Om deze werkend te krijgen op de PS3 is een usb-koppeling van de zender naar de ps3 vereist. Geen probleem, want deze is gemakkelijk weg te werken. Bij de Xbox is het iets minder handig. Dan komt er een kabeltje tussen de headset en de controller. Daar gaat het draadloze systeem. Maar ja: daar kan Logitech weinig aan doen. De microfoon is bij een pc in principe niet te gebruiken, helaas.

Warme oren

De geluidskwaliteit van de F540 is echt uitstekend. We horen geen vreemde vervormingen en de klankkleur is zeer neutraal. Geen overdreven bas en geen fel midden- en hooggebied. Het zitcomfort is goed, maar wij hadden wel wat warme oren na een paar uur luisteren. Ook sluit de headset dusdanig goed af, dat u wel wat (te) hard in de microfoon kunt spreken. Iets om rekening mee te houden.

Lang genieten

De 2,4 GHz-koppeling tussen zender en headset is zeer stabiel en werkt tot 15 meter probleemloos. De accuduur is met 10 uur zeer acceptabel. Echter, met tien uur accu moet u niet vergeten de headset op te laden na een lange zit.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Neutrale weergave
  • Goed en stabiel bereik
  • Breed inzetbaar
  • Warme oren
De F540 is een uitstekende draadloze headset voor PS3, Xbox-360 en andere AV apparatuur. De prijs kan afschrikken, maar vergeet niet dat je drie apparaten kan aansluiten en dat de kwaliteit bijzonder goed is.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Headsets

Tags: