abonneren

Hoofdtelefoon kiest muziek bij ieder humeur

Het Japanse bedrijf Neurowear bedenkt knotsgekke producten die met hersengolven worden bestuurd. Met de Mico toont het bedrijf een headset die muziek laat klinken die aansluit op het humeur van de gebruiker.

Neurowear staat deze week op de beurs SXSW in het Amerikaanse Austin met de Necomimi en de Mico. Het gekste product is de Necomimi. Dit is een paar hersenbestuurde kattenoren die de gebruiker op zijn hoofd kan plaatsen om zijn stemming aan te geven.

Op de Europese markt zullen deze kattenoren waarschijnlijk niet zo heel snel een hype worden, misschien alleen met het volgende carnavalsseizoen. Grotere kansen moeten worden toegedicht aan de Mico-headset, die de muziek aanpast aan de stemming van de gebruiker. Alleen de manier waarop de sensor is geplaatst en de muziekkeuze zou hier roet in het eten kunnen gooien.

Sensor
De Mico is een grote witte hoofdtelefoon die is uitgerust met een sensor die midden op het voorhoofd wordt geplaatst. Deze sensor meet de hersenactiviteit van de eigenaar, en daarmee zijn humeur. Op basis van de stemming kiest de hoofdtelefoon de bijpassende muzikale begeleiding uit een honderdtal liedjes voorzien van een 'neurotag'.

De liedjes staan in de bijbehorende app die op een smartphone moet worden geïnstalleerd. De hoofdtelefoon communiceert met de smartphone via bluetooth en geeft de actuele stemming van de gebruiker door aan de app, waarna een liedje wordt geselecteerd en afgespeeld. Als het humeur gedurende de dag plotseling omslaat, dan wordt een andere muziek gekozen door met de smartphone te schudden.

Spotify?
Standaard heeft de app toegang tot honderd tracks, maar Neurowear noemt de mogelijkheid tot samenwerking met partners als Spotify. Dat is wel te hopen, want waarschijnlijk zitten weinig Europeanen te wachten op nummers van Japanse artiesten of de 'behangmuziek' die in veel Aziatische restaurants wordt voorgeschoteld. Hoe de liedjes via diensten als Spotify worden voorzien van een neurotag laat het bedrijf overigens volledig openstaan.

De getoonde headset in de afbeelding boven dit artikel is een prototype. Onder andere de accu moet nog kleiner worden gemaakt. Nearowear meldt dat dit product 'in de nabije toekomst' wordt gelanceerd. De prijs is niet bekend.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Headsets

Tags: Muziek, mico, headsets

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord