abonneren

Headset van Dell detecteert stemming

Computerfabrikant Dell werkt aan een headset die je stemming detecteert. Door je hersenactiviteit te meten kan software als games daar vervolgens op reageren, zonder dat je fysiek iets hoeft te doen.

Dells onderzoekshoofd Jai Menon vertelt daar vandaag over tegen de BBC. Hij stelt dat de headset kan weten wanneer je tijdens het gamen verveeld raakt. Door te communiceren met de pc, kan de game dan 'uit zichzelf' een stukje moeilijker worden. Andersom werkt het ook: raak je gefrustreerd, dan gaat de moeilijkheidsgraad omlaag.

Ook buiten computerspellen om zou de headset voordelen bieden, bijvoorbeeld op kantoor. Zo kan deze notificaties van inkomende e-mails of telefoontjes uitschakelen, zodra gedetecteerd wordt dat je je aan het concentreren bent.

2017

Het onderzoek is nog in een vroeg stadium. In de helft van de gevallen lukt het de headset al om een stemming juist te raden, maar dat percentage gaat volgens Menon nog stijgen. Dell hoopt de hardware vanaf 2017 te kunnen verkopen, wanneer de fabrikant verwacht dat de koptelefoon in 90 procent van de gevallen gelijk heeft.

Niet iedereen is echter even enthousiast over het idee. Hoogleraar Bernie Hogan werpt een interessante vraag op aan de BBC: "Wat nu als mijn werkgever van me eist zo'n headset te dragen, zodat mijn emoties in de gaten worden gehouden? Dat is een behoorlijk enge gedachte."

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Headsets

Tags: Dell

Laatste reactie