abonneren

GHP-05 Live

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Vanwege zijn nadruk op 3d-surround sound leunt de GHP-05 Live zwaar op de DRD 3D-technologie, die volgens Genius de acoustische range en basniveau's verbetert.

De GHP-05 Live is fors, bijna lomp uitgevallen maar de stelbare scharnieren, fluelen oorstukken en schuimrubberen hoofdbeugel maken deze koptelefoon prettig draagbaar. De oorstukken kunnen maar liefst 90 graden draaien voor een goede pasvorm, maar door het flexibele design zitten ze niet te strak om het hoofd waardoor er nog wel wat omgevingsgeluid doorlekt. De oorstukken zullen ook geen schoonheidsprijs in een designwedstrijd winnen: ze steken behoorlijk ver uit, zodat u verzekerd kunt zijn van vragende blikken wanneer u de koptelefoon in het openbaar draagt.

De koptelefoon wordt gevoed met twee AAA-batterijen in het linker oorstuk. Een simpele stroomschakelaar is het enige bedieningselement en een rood ledje licht op wanneer de DRD-functionaliteit ingeschakeld is.

We proberen de koptelefoon uit met een groot aantal verschillende geluidsbronnen -- van games tot films en klassieke muziek. Het 3d-effect, waar Genius in de reclamefolders en handleiding groot op inzet, is niet zo overduidelijk aanwezig als we hopen, en hoewel de resultaten afhangen van het type en de kwaliteit van de geluidsbron constateren we geen baanbrekende effecten. De midden- en hoge tonen klinken helder en het totale geluidsbeeld laat zelfs op hoge volumes geen vervorming zien. Wel is er een gebrek aan bas, een kenmerk van de DRD-technologie die zich zo hoort te onderscheiden van een normale koptelefoon.

Let op! De koptelefoon is inmiddels van de Duitse Genius-site verdwenen en alleen nog in Amerika te vinden.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Extreem comfortabele pasvorm
  • Lichtgewicht
  • Indrukwekkende helderheid geluid
  • Weinig bas
  • Fors van omvang
  • DRD-effect niet altijd hoorbaar
Houden we in ons achterhoofd dat bedrijven als Philips en Sennheiser draadloze koptelefoons met eenzelfde prijsstelling aanbieden, dan biedt deze Genius-koptelefoon te weinig innovatie om zich boven de concurrentie te verheffen. Er zijn zeker betere alternatieven te koop.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Headsets

Tags: