abonneren

Gaming Headphone 5.1 USB

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Voor de gamers onder ons die willen genieten van het 5.1 geluid dat steeds vaker in games terugkomt, komt Point Of View met de Gaming Headphone 5.1 USB.

De Gaming Headphone maakt gebruik van usb in plaats de gebruikelijke audio jack. Hierdoor gebeurt de aansturing van de hoofdtelefoon softwarematig en zijn drivers noodzakelijk. Windows XP-gebruikers vinden deze op de bijgeleverde cd, Vista-gebruikers moeten even naar de Point Of View-site om de 7.2MB-wegende drivers te downloaden. Tussen deze twee drivers zijn – op een iets ander uiterlijk na – geen kwalitatieve verschillen.

Kwaliteit


Via de software kan de hoofdtelefoon getest worden en naar wens worden ingesteld met verschillende equalizers. Zelf een equalizer maken is ook mogelijk. Als we de headphone uitproberen met een film die surround audio heeft, dan krijgen we inderdaad het idee dat de hoofdtelefoon dit geluid ook als zodanig weergeeft. Zijn er zware bassen in het spel, dan gaat de koptelefoon lekker meetrillen voor een extra effect. De hoofdtelefoon is primair bedoeld voor games en hier hebben we geen problemen geconstateerd. Wel jammer is dat de headphone niet geheel samenwerkt met het geluidsbeheer van sommige programma’s. Zo kan het geluidsniveau in principe alleen bepaald worden op de hoofdtelefoon zelf of via de Windows-mixer. Het resultaat is dat sommige spellen de koptelefoon aanvankelijk te hard aansturen – niet echt fijn voor uw oren dus.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Surround-geluid in games en films
  • Softwarematige kanaalscheiding
Voor de prijs van 50 euro is deze hoofdtelefoon zeker een aanrader. Het is jammer dat de aansturing van het geluid softwarematig geregeld wordt, in plaats van hardwarematig in de koptelefoon zelf.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Headsets

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord