abonneren

Creative WP-300

Creative wil met de WP-300 een goede muziekervaring bieden zonder het gerotzooi met draden. Wij testen de koptelefoon om te horen of het gemak van draadloze muziek niet ten koste gaat van de geluidskwaliteit.

Het grootste voordeel van deze hoofdtelefoon is dat het draadloos is. Tot om en nabij 10 meter kun je nog prima muziek luisteren. De geluidskwaliteit is heel behoorlijk voor bluetooth (2.1 +EDR). De bass is goed en hoge tonen zijn ook geen probleem. Maar het geluid klinkt, zoals bij veel bluetooth koptelefoons, toch redelijk ‘plat’.

De WP-300 is erg gebruiksvriendelijk. Met je mobiele telefoon, laptop of ander bluetooth apparaat ben je binnen enkele seconden verbonden. Op het rechteroorstuk bevinden zich knoppen voor o.a. pauze, vorige en volgende nummer en het volume. Erg handig voor als je met andere zaken bezig bent. Het linkeroorstuk bevat een microUSB ingang om de koptelefoon op te laden. Opladen duurt ongeveer een uur, maar dan kun je wel zo’n acht uur non-stop muziek luisteren.

De oordoppen zijn uitgerust met zachte kunstleren oorstukken waardoor deze best comfortabel zitten. De oordoppen sluiten goed aan op de oren, maar het omgevingsgeluid is nog wel te horen. De koptelefoon is dan ook zeer geschikt om buiten te gebruiken. Het is wel belangrijk om te weten dat de oordoppen vrij klein zijn en op het oor zitten, dus niet over de oren heen vallen. Hierdoor kan de koptelefoon na langdurig gebruik een drukkend gevoel geven op de oren en minder comfortabel gaan zitten.

Gemiste kansen

We vonden in de doos geen bluetooth-dongel. Deze zal je dus zelf moeten aanschaffen wanneer je de koptelefoon bijvoorbeeld met een desktop wil verbinden. De WP-300 werkt alleen met bluetooth. Er is geen optie om via een kabel muziek te luisteren. Daarnaast is het een tegenvaller dat er geen headset-functie is om gesprekken te voeren via de mobiele telefoon.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Lange accuduur
  • Goede bass
  • Gebruiksvriendelijk
  • Alleen bluetooth
  • Geen bluetooth-dongel
  • Geen headset-functie
Wil je een draadloze koptelefoon die licht, comfortabel en vooral gebruiksvriendelijk is, dan zit je met de Creative WP-300 goed. Ga je echter voor de best mogelijke audio kwaliteit. Dan ben je beter af met een bedrade headset.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Headsets

Tags:

Laatste reactie