abonneren

Corsair Vengence 1500

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Niet iedere gamer is een kritische luisteraar, maar voor wie dat wel is: er is veel keuze uit headsets op de markt en de verschillen zijn groot. Corsair richt zich op de groep die het puur houdt. Geen overdreven bas, maar een open en natuurlijk geluid.

De Vengence 1500 (89 euro) is een grote headset... Dat komt mede door de forse units die Corsair heeft gebruikt: 50 mm. Buiten dat is de hoofdtelefoon ook gewoon groot. Het chassis dat een aluminium-look heeft (helaas is het plastic), is fors en wellicht voor sommigen een tikje aan de zware kant. Wij hadden er geen last van.

Corsair heeft de Vengence 1500 uitgevoerd met een kabel van drie meter. Dat is bijzonder prettig, aangezien in bepaalde gevallen de computer behoorlijk ver weg staat. Een te korte kabel is echt vervelend. Zeker onder het spelen van een spel. In de kabel zit een volume-controle en een mute-knop voor de microfoon. Deze werken allemaal met druktoetsen die een vrij prettig gevoel hebben.

Om de fanatiekelingen van surround-geluid een beetje tegemoed te komen, heeft Corsair een driver meegeleverd die 5.1 of 7.1 kan emuleren. Wij hebben het uiteraard geprobeerd en het moet gezegd: het werkt best aardig. Niet voor muziek, maar in games krijg je wel degelijk een vrij ruimtelijke ervaring.

De kracht van deze Corsair-headset is echter de neutraliteit. Geen overdreven laagweergave, geen dikke bassen, maar een zeer neutrale, strakke weergave met ruim voldoende detaillering. Sommigen zullen het te kaal in het laag kunnen vinden. Echter: met de equalizer is gemakkelijk wat extra laagdruk toe te voegen. Teveel laagweergave weghalen is een stuk lastiger.

Opvallend is de openheid van de weergave. Mede te danken aan het ontbreken van de wollige laagweergave natuurlijk. Het resultaat van de openheid is dat vocalen bijzonder helder en natuurlijk klinken. Wij vinden dat bijzonder belangrijk bij muziekweergave. We hadden het eerlijk gezegd niet verwacht bij een gaming-headset.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • klinkt uitstekend
  • Lange kabel
  • Goede drivers
  • Afwerking wat goedkoop
Corsair zet met de Vengence 1500 een scherp geprijsde, een voor puristen zeer goed klinkende headset in de markt. Mensen die van extra bass-kick kunnen gemakkelijk wat in de equalizer schuiven en houden dan nog steeds een prachtig open en gedetailleerd klinkende headset.

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Review, Headsets

Tags: