abonneren

CES 2012: Nieuwe Sony oortelefoons

Sony heeft op de CES zijn eerste oortelefoons met de Balanced Armature technologie getoond.

De nieuwe lijn oortelefoons of ook wel de XBA-serie genoemd, bestaat uit elf modellen die zijn voorzien van de nieuwe Balanced Armature technologie. Deze technologie verkleint het formaat van de driver waardoor er meerdere drivers gecombineerd kunnen worden in een enkele oortelefoon. Hierdoor zou er een betere weergave van de bas, het middenspectrum en de hoge frequenties mogelijk zijn. Ook zou de technologie voor een betere ruisisolatie zorgen.

XBA oortelefoons
De XBA-1 oortelefoon is de standaardversie met een enkele full-range diafragma. Voeg een woofer met bas toe en je hebt de XBA-2. De XBA-3 is voorzien van een tweeter die zorgt voor de hoge frequenties. En de XBA-4 is de meest complete van de vier en is uitgerust met een woofer, tweeter, extra super woofer en full-range.

iPod, iPad en iPhone oortelefoons
Ook voor de Apple-gebruikers heeft Sony een viertal oortelefoons in petto: XBA-1iP, XBA-2iP, XBA-3iP en de XBA-4iP. De oortelefoons beschikken over een in-line afstandsbediening en een geïntegreerde microfoon waarmee handsfree gebeld kan worden.

Digital noise-cancelling, Bluetooth en sportief
Daarnaast zijn er ook nog drie aparte modellen. De XBA-NC85D: een noise-cancelling oortelefoon met microfoon en oplaadbare batterij. De oortelefoon kan via usb opgeladen worden en gaat volgens Sony tot 20 uur mee. De XBA-BT75 is het draadloze Bluetooth model van de XBA-serie en de XBA-S65 is spatwaterdicht en speciaal ontworpen om stevig en toch comfortabel te zitten tijdens het sporten.

De Sony oortelefoons zijn vanaf april beschikbaar. Prijzen zijn nog niet bekend.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Headsets

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie