abonneren

BT650s HALO

Jabra bestormt regelmatig de markt met een nieuwe bluetooth headsetje. Eén van hun opvallendste creaties is de HALO. Hiermee kan je op ieder moment van de dag muziek luisteren, telefoongesprekken voeren – en indruk maken.

De Jabra HALO is te gebruiken met alle muziekspelers en mobiele telefoons die beschikken over stereo bluetooth (a2dp) en/of een 3,5mm-aansluiting. Dat zijn in de praktijk zo’n beetje alle muziekspelers en mobieltjes. Wanneer de headset via bluetooth verbonden is met een telefoon en je zit muziek te luisteren, wordt de muziek automatisch gedimd zodra er een oproep binnenkomt. Handig.

Nieuw voor Jabra is Noise Blackout, een technologie die storende achtergrondgeluiden moet helpen elimineren. Twee ingebouwde microfoontjes registreren het achtergrondgeluid, dat door DSP-technologie en Audio Shock Protection wordt geanalyseerd en verwijderd. In de praktijk werkt dit redelijk tot goed. Het maakt het in ieder geval makkelijker een gesprek te voeren in een drukke omgeving. De geluidskwaliteit is sowieso uitstekend, ook tijdens het beluisteren van muziek.

Aan de zijkant van de headset zit een aanraakgevoelig bedieningspaneel. Het volume regel je door met je vinger over die zijkant te glijden. Leuk bedacht en stijlvol, al vraagt deze wijze van bedienen wel enige gewenning.

De binnenzijde van de headset bevat een discreet display dat de actieve verbindingen en de levensduur van de batterij weergeeft. De HALO is klein genoeg om overal mee naartoe te nemen maar groot genoeg om iedere gebruiker een goede, comfortabele pasvorm te bieden. Die plezierige eigenschap dankt hij grotendeels aan de opvouwbare hoofdband. De scharnieren van deze hoofdband doen tevens dienst als automatische aan/uitschakelaar. Een slimme oplossing, die voorkomt dat je de headset per ongeluk aan kunt laten staan. Wel zijn de scharnieren voelbaar het zwakste onderdeel van de HALO. Het is maar afwachten hoe ze het bij langdurig gebruik houden.

Met een batterijtijd van dertien dagen standby en een gesprekstijd van acht uur kunt u rustig een paar dagen op pad met de HALO. Met behulp van de micro-usb-lader is hij bovendien in twee uur weer volledig opgeladen.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • opklapbaar
  • uitstekende gebogen pasvorm
  • audiokwaliteit en Noise Blackout
  • kwetsbaar opklapmechanisme
  • bediening vraagt gewenning
De HALO is een mooi, stijlvol vormgegeven bluetooth koptelefoontje waar u zeker mee voor de dag kan komen. Het grootste minpunt is het opklapmechanisme, waarvan we ons afvragen hoe lang deze meegaat.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Headsets

Tags: jabra