abonneren

Bose QuietComfort 15

Onderweg in alle comfort van muziek en films genieten zonder gestoord te worden door hinderlijk omgevingsgeluid: het is een kolfje naar de hand van een degelijke noise cancelling-hoofdtelefoon.

Op het eerste zicht is er weinig speciaals aan de hand met de Bose QuietComfort 15: in een praktisch draagtasje vinden we de hoofdtelefoon en een aantal accessoires, waaronder twee audiokabels (één met en één zonder remote). Eveneens verplichte kost: de AAA-batterij die de Bose van stroom voorziet, want zonder accu krijg je geen geluid te horen. Gezien de nogal beperkte batterijduur van zo'n 10 uur, doe je er goed aan om een reservebatterij bij de hand te houden bij een lange vliegreis.
Qua vormgeving ziet dit over ear-model er niet direct onderscheidend uit. De QuietComfort 15 oogt wat fragiel, maar heeft een uitermate laag gewicht. Tel daar nog een erg comfortabele pasvorm bij zonder uitgesproken drukpunten, en je begrijpt waarom we deze Bose de prettigst zittende hoofdtelefoon in dit gezelschap vinden.

Net als bij de AKG is er maar één knop aanwezig, die dienst doet als aan-uitschakelaar én als noise cancelling-toets. Wanneer je naar deze Bose luistert, doe je dat dus steeds met ingeschakelde noise cancelling. En die is zonder twijfel dé grootste troef, want ze pakt laagfrequente omgevingsgeluiden efficiënter aan dan elke andere set in deze test. Je bevindt je in een zee van stilte waarin alleen nog wat sporadische stemgeluiden doordringen. Daarnaast klinkt deze Bose ook gewoon lekker: stemmen worden helder weergegeven, bassen krijgen heel wat gewicht zonder overbenadrukt te worden en hoge tonen worden aangenaam afgerond. Kortom, een aanrader.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Headsets

Tags: Koptelefoons