abonneren

Aurvana DJ

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Onder het label Aurvana brengt Creative twee nieuwe producten op de markt. De Zen Aurvana in-ear headphones en de Creative Aurvana DJ, die zoals de naam al zegt meer geschikt is voor de (beginnende) DJ.

Dat Creative heeft nagedacht over het design van de Aurvana DJ is wel duidelijk. De buitenkant van de hoofdtelefoon is afgewerkt met geborsteld metaal, de earpads aan de binnenkant zijn in leer uitgevoerd. De earpads zitten goed om uw oren heen en sluiten u geheel af van de buitenwereld. Jammer dat de hoofdtelefoon bijna 400 gram weegt: na verloop van tijd gaat de hoofdtelefoon op uw hoofd drukken. Wie daar niet zo goed tegen kan zal snel hoofdpijn krijgen van deze hoofdtelefoon en kunnen hem beter mijden, ondanks de interessant prijs van 89 euro. De hoofdband kan zo’n 2 à 3 centimeter naar boven worden geschoven om zich aan te passen aan de vorm van uw hoofd. De kabel zit aan één kant en is lekker dik waardoor kabelbreuk niet zo snel voor zal komen. Tevens is er een (gouden) verloopplug bij om van de 3.5mm-jack naar een stereojack te gaan.

Geluid


Het belangrijkste aan de Aurvana DJ is natuurlijk het geluid. De Aurvana kan niet al te hard, maar is desondanks in staat ons voldoende af te sluiten van de buitenwereld. Opvallend is dat de bas niet sterk aanwezig is. Of dit een voor- of nadeel is, is persoonlijke smaak; voor een DJ zal het zeker een zwak punt zijn. De treble is wel nadrukkelijk aanwezig.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Design
  • Zwakke bas
Dat de designafdeling van Creative op volle toeren heeft gedraaid is te zien aan de pakkende naam en het mooie design van de Aurvana DJ. De hoofdtelefoon kan wat knellen, maar isoleert goed en zit stevig op het hoofd. Een verbeterpuntje is de zwakke bas.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Headsets

Tags: