abonneren

Audio-Technica ATH-ANC9 QuietPoint

Onderweg in alle comfort van muziek en films genieten zonder gestoord te worden door hinderlijk omgevingsgeluid: het is een kolfje naar de hand van een degelijke noise cancelling-hoofdtelefoon.

Door het gebruik van matzwart plastic komt de ATH-ANC9 van Audio-Technica nogal fragiel over bij een eerste kennismaking. Het draagcomfort is prima, al zijn de oorpads net wat minder comfortabel dan bij Bose. Er is maar één knop aanwezig, waarmee de noise cancelling geactiveerd wordt. Die blijkt verrassend geavanceerd: via een druktoets kan de QuietPoint noise cancelling in drie standen ingesteld worden. De eerste stand doet hetzelfde als bij de andere sets in deze test – laagfrequente geluiden opsporen en onderdrukken met antigeluid – maar daarnaast zijn er ook nog twee andere modi aanwezig die specifiek bedoeld zijn voor gebruik op kantoor of in een bibliotheek, en die ook stemgeluid beloven te onderdrukken. Voor de voeding staat een AAA-batterij in, die het maximaal een indrukwekkende 35 uur uithoudt. Je kunt de headset ook zonder batterijen gebruiken.

Draadloze technologie is er niet bij de ATH-ANC9, maar Audio-Technica levert wel twee audiokabels mee waarvan één voorzien is van headsetfunctionaliteit voor handsfree bellen. 

Wanneer we met de noise cancelling aan de slag gaan, merken we dat de elektronica zich zachtjes laat horen in als er geen muziek speelt. Lawaai wordt prima onderdrukt, al doet de Bose het nog net iets beter met laagfrequente geluiden. De twee overige standen dekken een merkbaar ruimer frequentiegebied en zorgen eveneens voor een sterke geluidsisolatie, al slagen zij er niet in om alles volkomen stil te krijgen. Dat neemt niet weg dat we erg te spreken zijn over dit systeem.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Headsets

Tags: Koptelefoons

Laatste reactie