abonneren

Asus NC1

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Op de fiets, in de trein, bus of vliegtuig: overal kan je muziek luisteren. Helaas heb je in heel veel gevallen wel veel last van omgevingsgeluid. Gelukkig zijn er steeds meer hoofdtelefoons met noise-canceling te koop. Voor niet heel veel geld.


Asus lijkt vandaag de dag alles te maken. Moederborden, nettops, notebooks, geluidskaarten en dus ook hoofdtelefoons met noise-canceling. De NC1 is een super lichtgewicht hoofdtelefoontje – 130 gram – met een actief systeem dat omgevingsgeluid tegen gaat. Daarvoor is één aaa-batterij nodig (meegeleverd) die het dan ongeveer 100 uur moet uithouden. Het is een vrij energiezuinig systeem dus.

Comfie

De NC-1 zit vrij comformtabel. Het is een on-ear koptelefoon wat wil zeggen dat het kussen op het oor valt, niet er overheen. De Asus drukt niet te hard op het oor, waardoor ook bij lang luisteren geen irritatie ontstaat. Het moet gezegd: draagcomfort is prima!

Stilletjes

De noise canceling werkt, dat staat buiten kijf. We horen nagenoeg geen omgevingsgeluid meer als we naar muziek luisteren. En daarvoor hoeft het niet hard te staan. Wat wel vreemd is, is dat de hoofdtelefoon zonder ingeschakelde noise canceling gewoonweg slecht klinkt. Waarom zou het aan moeten staan om van het complete frequentiespectrum te kunnen genieten? Als het uit staat, is namelijk al het laag weg. En dat klinkt natuurlijk nergens naar.

Goed genoeg

Maar goed: met het actieve antigeluid horen we een prima reproductie van de muziek. Er is voldoende laagdruk, midden klinkt goed genoeg en het hoog is ook prima aanwezig. Wel hebben we altijd bij een noise canceling hoofdtelefoon het gevoel ergens doorheen te luisteren. Je merkt of hoort simpelweg het antigeluid: er zijn delen weggefiltert en dat is hoor- en merkbaar. Wel is het systeem erg prettig in rumoerige ruimtes, zoals een bus, trein of vliegtuig.

 

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Zit lekker
  • Niet duur
  • Noise canceling werkt
  • Beetje gesluierde weergave
De Asus NC1 is een prima instapper in het actieve noise-canceling segment. Voor 89 euro haal je een prima hoofdtelefoon in huis die geluid goed weet buiten te houden en muziek prettig weergeeft.

 

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Review, Headsets

Tags:

Laatste reactie