Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Asus HS-W1 headset

Wie graag zonder storen wil gamen, muziek wil luisteren of een gesprek wil voeren, komt automatisch uit bij een headset. Asus heeft een draadloze variant: de HS-W1. Wij beluisteren of het wat is.
Score
90
  • Pluspunten
  • Klinkt goed
  • Draadloos
  • Scherpe prijs
  • Minpunten
  • 2,4 GHz band kan storen

None

Afgezien van de key-bind (die uit te zetten is in Winamp), is de HS-W1 een prima headset met een bovengemiddelde geluidskwaliteit. We waren blij verrast door dit product van Asus. Het laat zien dat ze serieus bezig zijn en blijven met audio. Een goede zaak!

De HS-W1 komt in een prachtig tasje waarin uiteraard de headset zelf zit, maar ook een usb-kabeltje om de Asus HS-W1 op te laden en een dongle om draadloos verbinding te maken.

2,4 GHz

Asus maakt gebruik van een 2,4 GHz point to point verbinding. Het is volgens Asus geen bluetooth. Wat het precies is, durven wij ook niet te gokken. Kleer zou kunnen, aangezien de transmissie compressieloos aan doet.

Echter, gezien het feit dat Asus voor de 2,4 GHz band heeft gekozen, zou het theoretisch mogelijk zijn dat deze stoort op Wifi. Wij hebben hier geen last van gehad tijdens de test. We gaan er dus vanuit dat het bij de meeste gebruikers ook prima zal werken.

Breedbandig

De dongle stuurt audio binnen de bandbreedte van 20 Hz tot 20 KHz door. De complete frequentieband voor audio dus. Een tweetal 4cm units zet de muziek om naar iets wat onze oren kunnen horen. Asus heeft zeker niet de goedkoopste units gebruikt. De HS-W1 klinkt uitstekend. Het laag is prima aanwezig en strak, het midden is lekker open en het hoog is vrij mild en detailrijk. Zeker gezien de prijs van ongeveer 60 euro presteert deze headset uitstekend.

Keybind

We hebben wel een probleempje gehad met de headset. Wie met de microfoon speelt (die compatible is met Skype), zal merken dat het naar beneden doen van de microfoon resulteert in een page-down in een browser, of een vorig nummer in Winamp. Doe je hem omhoog, dan gaat de browser weer omhoog, of Winamp skipt naar een volgend nummer.

Dit komt doordat Asus er voor gekozen heeft de microfoonbeweging te koppelen aan een toetsencombinatie: ctrl+alt+page down en page up. Dat is een combinatie waarmee je in Skype een gesprek aanneemt of afsluit. Handig, maar niet voor de Winamp-gebruikers. 

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Review, Headsets

Tags: headsets

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie