abonneren

UE46C7700

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Samsung noemt dit model ‘3D ready’. 3D-brillen worden dan ook niet meegeleverd.

De infraroodzender die zorgt voor synchronisatie tussen de tv en de brillen is wel al in de rand van het scherm ondergebracht: een los kastje is niet nodig. De adviesprijs van Samsung’s 3D-brillen is 100 euro. Samsung biedt bovendien de mogelijkheid om de intensiteit van het 3D-effect aan uw smaak aan te passen. Een overdreven 3D-effect leidt al snel tot hoofdpijn, de basisinstelling is naar onze mening dan ook de beste.
De 3D-beeldkwaliteit van deze eerste generatie 3D-televisie van Samsung valt tegen. Crosstalk is duidelijk zichtbaar, vooral bij sterk contrasterende overgangen. Een firmware update heeft weliswaar enige verbetering gebracht, maar van de zes geteste schermen blijft de Samsung de zwakste op gebied van crosstalk. Positief zijn de prima lichtopbrengst, ook in 3D modus, en de goede kijkhoek. Er is een optie om normale 2D-uitzendingen naar 3D om te zetten, maar in de praktijk valt deze tegen: de tv weet de diepte vaak niet goed in te schatten met ‘foute’ 3D werking en hoofdpijn bij de kijker tot gevolg.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Goede lichtopbrengst
  • Goede kijkhoek
  • Slecht 3D-beeld
  • 2D naar 3D werkt niet lekker
Deze eerste generatie 3D-tv van Samsung valt wat tegen. Crosstalk is goed zichtbaar. Ook het omzetten van 2D naar 3D is werkt niet goed.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, HDTV's

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord