abonneren

TX-P50VT20

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Deze Panasonic is de enige plasma 3D televisie in deze test en heeft een diagonaal van 50 inch ofwel 127 centimeter.

Het G13 NeoPDP plasmascherm is een uitstekend panel met een zeer hoog contrast en realistische kleurweergave. Het is uiteraard de 3D-functionaliteit waarin we voor dit verhaal het meest geïnteresseerd zijn en de TX-P50VT20 stelt niet teleur. Bij de televisie worden twee 3D-brillen geleverd. Het grote voordeel ten opzichte van de geteste 3D-LCD televisies is dat crosstalk op dit plasmascherm vrijwel afwezig is.
Naast het snellere doven van de beeldpunten op dit plasmascherm in vergelijking met een LCD-scherm heeft dat nog een reden. Wanneer de wisseling tussen het linker en het rechteroog plaatsvindt, is er een korte periode waarbinnen beide brillenglazen op zwart gaan. Anders dan bij de brillen van andere merken gaat het linkerglas dus niet meteen open op het moment dat het rechter sluit, maar wordt de TV even tijd gegund het nieuwe beeld helemaal ‘klaar te zetten’ op het scherm. Het resultaat: de 3D-werking is op dit scherm duidelijk het beste van alle geteste modellen. Enige nadeel is de beperkte helderheid in 3D modus bij zonlicht, maar dat zoveel mogelijk buiten houden is bij alle geteste modellen aan te raden.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Uitstekende 3D-weergave
  • Prachtig kleurecht en contrast
  • Beperkte helderheid in 3D bij daglicht
Deze Panasonic is een indrukwekkende tv als het gaat om 3D-weergave. Plasmatechniek heeft duidelijk voordelen als het gaat om crosstalk. Nadeel is wel de beperkte helderheid bij daglicht.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, HDTV's

Tags: