TP Vision introduceert SmartTV Payment en Recommendations

TP Vision heeft SmartTV Payment geïntroduceerd voor Philips Smart TV, een nieuwe betaalmethode in de Benelux. Met SmartTV Payment kunnen consumenten afgenomen diensten en producten op de Philips Smart TV direct betalen. En met de functie Recommendations krijgt de kijker suggesties op basis van het kijkgedrag.

Videoland On Demand is de eerste aanbieder die gebruikmaakt van SmartTV Payment. Zo kunnen tv-kijkers met hun Philips Smart TV films huren bij Video On Demand en deze direct afrekenen met hun creditcard. De afrekening vindt plaats door middel van een viercijferige pincode. TP Vision meldt dat in de toekomst ook andere filmverhuurders als Viewster gebruik zullen maken van SmartTV Payment.

Naast SmartTV Payment introduceert TP Vision ook de dienst Recommendations. Deze dienst legt het kijk- en zapgedrag van de kijker vast in een tv-profiel. Op basis hiervan beveelt Recommendations films aan die via video on demand-diensten beschikbaar zijn. De kijker kan de aanbevolen film direct bekijken door er op te klikken.

Recommendations en SmartTV Payment zijn vanaf nu beschikbaar op alle Philips Smart TV's vanaf de in 2012 geïntroduceerde 6000, 7000, 8000 en 9000-serie. In de komende weken zullen de diensten ook op de eerdere toestellen beschikbaar komen, meldt TP Vision.

Vooralsnog kan er alleen worden afgerekend met Visa en Mastercard, maar TP Vision belooft meer creditcards toe te voegen. Daarnaast werkt het bedrijf ook aan betalingen via iDEAL en prepaid-kaarten.

TP Vision is eigendom van de monitorfabrikant TPV en Philips. Het richt zich wereldwijd op het ontwikkelen, produceren en verkopen van Philips tv's. De diensten Smart TV Payment en Recommendations zullen dus niet worden geïntroduceerd voor tv's van andere merken.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, HDTV's

Tags: philips, video on demand, smart tv's, tv's