abonneren

Sharp zet in op grote maten

Sharp gelooft in grote maten. Dat werd al duidelijk op de IFA in Berlijn, eerder dit jaar. Daar heeft Sharp al wat grote maten laten zien. Nu is duidelijk dat ze er écht helemaal voor gaan: 80-inch is niet langer de toekomst… het is daar.

Sharp gaat helemaal voor de grote maten: 60, 70 en 80-inch. Dat is de toekomst. Nee, dat is wat het nu gaat worden. We hebben de nieuwe Quattron 800-serie gezien in deze formaten en het moet gezegd: het ziet er indrukwekkend uit. Of 80 inch in Nederland ook zo populair gaat worden, vragen we ons af, want: het is echt heel groot.

Goed te weten is dat de 800-serie een full led array krijgt met local dimming. De 700 en 600-serie hebben edge led. Dat is toch een significant verschil in backlighting.

Op gebied van extra's zit het wel goed: 3D, internet-connectivity, ci+ slot en verder natuurlijk zaken als: usb-ingang, streaming functionaliteit, etc. 

Nu zijn 60 en 70 inch beschikbaar. 80 inch wordt in april leverbaar. Prijzen zijn nog niet bekend. Verwacht een pittig prijskaartje voor de grote high-end modellen.

Ook nieuw is een zakelijk touch-screen met een 10e generatie Quattron-paneel. Sharp heeft touch toegevoegd en een pc  ingebouwd (specs niet bekend). Het resultaat is volgens hun een ultiem display-systeem. We hebben niet echt een demo kunnen zien, maar het beeld zag er scherp uit.

Grappig zijn de mobiele tv’s: Aquos Freestyle. De 20” heeft een accu. De grotere modellen niet. Maar ze zijn wel portable door de wireless hdmi-techniek. Een beetje een vreemde eend in de bijt, is de 60”-variant. Die zet je niet even weg, lijkt ons. 

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Nieuws, HDTV's

Tags: Sharp

Nieuws headlines

Laatste reactie