Samsung ES9500: smart Oled tv met Multi View

Samsung heeft op de IFA 2012 in Berlijn de 55-inch ES9500 Oled tv onthuld. Deze 55-inch Oled tv is Samsung’s paradepaardje van haar televisieportfolio.

Het Oled scherm zorgt voor een zeer heldere weergave met diepe kleuren en zwart-tonen. Uiteraard is het scherm voorzien van 3D technologie zodat je er ook 3D-films op kunt bekijken. Maar 3D is niet het enige dat Samsung in de ES9500 heeft gestopt. Een andere leuke feature is ‘Multi View’. Met deze feature, die gebruik maakt van 3D-technologie, is het mogelijk om tegelijkertijd 2 films volledig te tonen op de tv. Hiervoor dienen wel de meegeleverde 3D-brillen gebruikt te worden waarop ieder zijn eigen film in 2D kan bekijken. De brillen hebben tevens een koptelefoon geïntegreerd waardoor het geluidsprobleem ook is opgelost.

Natuurlijk is de ES9500 ook een Smart TV, de nieuwste hype op televisiegebied. Zo heb je op de tv toegang tot internet, apps en games en kun je via dlna content van andere apparaten tonen op de tv. Tevens is de ES9500 van Smart Interaction. Hiermee kun je door middel van stem-, spraak-, en gezichtsherkenning de televisie bedienen zonder afstandbediening.

Wanneer de ES9500 te koop zal zijn is nog niet bekend. Een adviesprijs is ook nog niet bekend, maar we verwachten een minimale prijs van 6000 euro.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, HDTV's

Tags: Smart Tv's, 3d, Oled