Philips toont Dolby 3D TV

Op de NAB-beurs voor digitale content in Las Vegas toont Philips een Dolby 3d-tv. Voor het kijken in 3d is geen brilletje en de tv biedt een resolutie die 4x hoger ligt dan full hd.

De tv heeft toont 3d vanaf 26 punten rondom het scherm. Bij huidige 3d tv’s zijn er vaak 3 punten vanaf waar je de ideale kijkhoek hebt voor 3d. Passief 3d kijken heeft als nadeel dat de resolutie wordt gehalveerd zodat je op een full hd scherm nooit full hd kijkt. Bij 3d-schermen met actieve shutter brilletjes is dat niet het geval maar veel mensen krijgen last tijdens het kijken met dergelijke brillen. Sowieso vinden veel consumenten het irritant om met een (extra)bril op te kijken. Het scherm van Philips heeft quad-hd resolutie zodat 3d kijken in full hd geen probleem is en een brilletje is helemaal niet nodig.

Dolby 3D als nieuw keurmerk

Wat wel een probleem is, is de prijs van de technologie. De prijs is nu nog vrij hoog zodat we de technologie niet voor 2013 hoeven te verwachten. Dolby wil met hun 3d-technologie een zelfde soort ‘keurmerk’ worden als het is met audio. Wanneer je het Dolby 3d logo ziet, moet dat voor de gebruiker duidelijk maken dat de beste 3d-beleving gegarandeerd is, zo stelt Dolby.

Ommekeer voor 3d-tv?

De mannen van The Verge zagen de tv al live op de NAB en lijken er in ieder geval positief over (zie video hieronder). Misschien dat dit een ommekeer kan worden voor 3d-tv want begin deze week schreven we nog over het feit dat 3d-tv niet populair is onder consumenten.

Bron: Computer Idee

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Nieuws, HDTV's

Tags: 3d, tv, dolby