abonneren

Philips brengt Android-tv's naar Nederland

Philips gaat nieuwe televisies die zijn voorzien van Android, ook uitbrengen in Nederland. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend.

De nieuwe tv's van Philips - die worden uitgebracht in de 8000-serie - zullen in de tweede helft van 2014 beschikbaar komen in Nederland. De televisies worden in de formaten 48 inch en 55 inch uitgebracht en hebben respectievelijk een resolutie van 1920 x 1080 en ultra-hd 3840 x 2180.

Het is voor het eerst dat Philips kiest voor een Android-variant van haar televisies. De nieuwe 8000 serie modellen worden voorzien van Android Jelly Bean (4.2.2).

De tv's hebben vier hdmi-poorten en een ouderwetse scart-aansluiting. De 8100 en 8200-televisies hebben een quadcore-processor, terwijl het duurdere en 55 inch grote 8800-model een hexacore-chip krijgt: een processor met zes kernen.

Verbinding met andere apparaten
Dankzij het gebruik van Android is het met de nieuwe Philips-tv's makkelijker om verschillende apparaten te gebruiken om content te streamen. Volgens Philips is het daardoor eenvoudiger om audio en video te streamen via andere Android-apparaten en kunnen ook Apple iOS-apparaten zonder problemen verbinding maken met de Philips-tv's.

Het is nog niet bekend wat de verkoopprijs van de nieuwe tv's van Philips gaat worden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, HDTV's

Tags:

Laatste reactie