abonneren

LG werkt aan firmware-update tegen input lag in HDR-tv's

LG rolt binnenkort een firmware-update uit voor zijn televisies met een HDR-modus. Die moet de input lag waar met name gamers over klagen verminderen.

Input lag is een term die gebruikt wordt om aan te duiden hoe lang het duurt voor een druk op de knop op de controller zich laat vertalen naar een actie in beeld. Televisiefuncties die softwarematig het beeld verbeteren (bijvoorbeeld door zwartwaarden op een dynamische wijze bij te stellen) zorgen altijd voor een zekere mate van input lag. 

We praten dan over milliseconden, maar die kunnen in een snelle shooter het verschil betekenen tussen een virtueel leven en dood. De meeste televisies hebben dan ook een speciale game-modus, die dergelijke beeldverwerkingstechnieken tijdens het gamen uitschakelt voor een vloeiendere speelervaring.

HDR en Game Mode

Het probleem met de huidige line-up van LG-televisies (en ook tv's van andere merken) is dat de game modus niet tegelijkertijd met de HDR-modus in te schakelen is. Gamers moeten dus kiezen: of levendigere HDR-kleuren met input lag, of geen HDR maar wel de minder mooie game-modus. Sinds kort is er HDR-ondersteuning voor de PlayStation 4 en ook de Xbox One S kan ermee overweg, dus telkens meer gamers komen voor dit dilemma te staan.

LG meldt nu aan een firmware-update te werken die de input lag in de HDR-modus moet verminderen. Momenteel schommelt die nog rond de 70 milliseconden. In 2017 komen er wellicht tv's uit die zowel die een 'HDR gaming mode' krijgen, het beste van beide werelden dus. Samsung biedt een dergelijke modus al langer aan in zijn televisies, ook dankzij een update aan de firmware. 

Bron: Forbes

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, HDTV's

Tags: LG, 4k, TV, Hdr

Laatste Vacatures