LG brengt als eerste krom flatscreen op de markt

LG heeft de primeur om de eerste oled-televisie op de markt te brengen met een gebogen scherm. De flatscreen is 54,6 inch groot en zou eenzelfde soort kijkervaring bieden als een IMAX-theater.

Elektronicafabrikant LG heeft aangekondigd als eerste ter wereld een flatscreen-televisie uit te brengen met een kromming in het scherm. De televisie is nu via pre-order te bestellen, maar zal in eerste instantie alleen beschikbaar zijn in Zuid-Koreaanse winkels. Volgende maand worden de eerste schermen daadwerkelijk geleverd. De prijs is omgerekend 10.000 euro.

De kromme televisie is 54,6 inch van hoek tot hoek, slechts 4,3 millimeter dik, weegt 17 kilogram en heeft het modelnummer 55EA9800. Tijdens de CES was de televisie al te zien op de beursvloer in Las Vegas. Volgens LG is de kijkervaring te vergelijken met die van een IMAX-theater. De producent heeft vijf jaar lang onderzoek gedaan alvorens deze flatscreen kon worden gemaakt.

Waarom krom?

Het idee achter het scherm met kromming is dat de kijker op gelijke afstand van het hele schermoppervlak zit. Bij grote formaten televisies zorgt dat ervoor dat er geen vervorming in het beeld optreedt naarmate een kijker zich dichterbij de hoeken van het scherm begeeft.

De oled-televisie werkt met het systeem gemaand Four-Color Pixel van LG. Dit is een WRGB-technologie, wat inhoudt dat er behalve rode, groene en blauwe leds ook witte ingebouwd zijn. Ook de Color Refiner-technologie van LG is verwerkt in de televisie, wat levendige maar ook natuurlijke kleurenweergave belooft. Verder is de 55EA9800 niet vies van 3D.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, HDTV's

Tags: Innovatie, televisie, scherm, Hdtv, 55ea9800, flatscreen