abonneren

'Lenovo wil televisietak Sharp overnemen'

Er zijn volgens bronnen van Digitimes vergevorderde gesprekken gaande over de overname van de LCD-televisiefabriek van Sharp door het Chinese Lenovo.

Sharp maakt misschien wel de beste panelen ter wereld. Maar het bedrijf heeft al een tijd lang te maken met financiële sores. Nadat Intel en Foxconn vorig jaar september al in de aasgier-modus stonden en om tafel zaten om (stukjes) Sharp op te kopen, is het nu de beurt aan Lenovo. De gesprekken tussen de Chinese computermaker en Sharp zouden al in een vergevorderd stadium bevinden. Dat meldt althans Digitimes, dat zegt dat de informatie afkomstig is van bronnen binnen de industrie.

De Deal

De gesprekken zouden gaan over de LCD-televisiefabriek van Sharp in Nanjing. Lenovo wil de fabriek overnemen. Daarnaast willen de twee bedrijven een alliantie aangaan om televisieverkopen aan te wakkeren in de opkomende markten van China, Zuidoost Azië en Zuid Amerika. Lenovo zou verder graag de toeleveringskraan openzetten voor de 10G-lijn van Sharp. De Chinezen zouden graag Sharp-panelen in hun producten zien, waar dat nu AU Optronics (AUO) of LG-panelen zijn over het algemeen.

Bron: Digitimes

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, HDTV's

Tags: Lenovo, Sharp, lcd-televisies, nanjing

Laatste reactie