abonneren

LC40LE700

Led is hip. Dat hebt u kunnen lezen in het achtergrondverhaal over de IFA in PCM 11 van 2009. Inmiddels heeft elke noemenswaardige lcd tv-fabrikant één of meer led-series. Zo-ook Sharp. De LC40LE700 is een 40-inch model met led-backlighting, 100 Hz en nog meer interessante foefjes.

De LE700-serie mag, gezien de prijs, gezien worden als de opvolger van de DH77-lijn. Echter, Sharp meldt dat de LE700-serie eigenlijk niet de opvolger is. De DH77-lijn wordt nog vervangen. Echter, de specificaties, afgezien van de led-backlighting met 104 leds natuurlijk, zijn nagenoeg gelijk. Zo zien we hetzelfde menu, 100 Hz-technologie voor een soepelere weergave, dynamisch contrast, 24p-weergave, een eco-knop, en natuurlijk de nodige inputs, waaronder vier (één meer dan de DH77-lijn) hdmi 1.3-ingangen, een component-ingang, scart, s-video en vga, etc.

Helemaal nieuw aan de LE700 is het ontwerp, wat we erg geslaagd vinden. Met name de glazen voet oogt chique. Interessanter echter, is het nieuwe X-gen paneel waarbij Sharp enkele verbeteringen heeft doorgevoerd, waaronder een belangrijke aanpassing aan de lcd-cellen. Deze sluiten nu nog beter, waardoor de zwartwaarde is verbeterd.

Tevens is de kleurreproductie verbeterd volgens Sharp. Wij vinden echter dat de LE700 van nature het blauw wat aanzet. Dit is echter gemakkelijk te compenseren door het menu in te duiken en daar met de kleurinstellingen aan de slag te gaan. We raden wel aan met een kalibratie-apparaat te werken, omdat het nagenoeg onmogelijk is een tv te kalibreren met het blote oog.

Het stokpaardje van de LE700 is natuurlijk energiezuinigheid. Sharp claimt een verbruik van 72 watt. Daar zijn we het niet helemaal mee eens, maar 95 watt gemiddeld is absoluut realistisch. En daarmee is de LE700 een stuk zuiniger dan zijn voorganger die toch wel meer dan 200 watt lustte.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Prachtig design
  • Uitmuntende zwartweergave
  • Erg energiezuinig
  • Blauwweergave wat enthousiast
Sharp zet met de LC40LE700 een prima tv in de markt. Het nieuwe paneel zet indrukwekkende prestaties neer. Het meest indrukwekkend is de zwartweergave die wederom fors is verbeterd ten opzichte van de vorige serie. Een minpuntje is dat de tv het blauw wat aanzet.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, HDTV's

Tags: