abonneren

LC-46LE925E

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Sharp introduceerde recentelijk zijn eerste 3D-televisies. De nieuwe LE925 Quattron-serie heeft behalve 3D nog een opvallende eigenschap.

Deze televisies biedt behalve rode, groene en blauwe sub-beeldpunten namelijk ook voorzien van gele dots. Voordeel is volgens Sharp een betere weergave van geel en goudtinten. Op dat vlak scoort de TV inderdaad goed, maar nadeel is dat met name de weergave van groen daaronder te lijden heeft. Voor puristen is Quattron daarom nog geen doorslaand succes.
Een leuk extraatje dat we niet onvermeld willen laten, is het ingebouwde geheugen van 8 Gigabyte. Hiermee is het mogelijk om, in combinatie met de ingebouwde digitale tuners, live TV beelden te pauzeren om enige tijd later te hervatten waar je gebleven was. Handig!
Wij testen de 46 inch grote LC-46LE925E die net als zijn 60 inch grote broer geleverd wordt met één 3D-bril. De tv biedt de mogelijkheid om de helderheid in 3D-mode extra op te schroeven, waardoor het zonnebril-effect van de 3D-bril ongedaan gemaakt wordt en een mooi helder beeld zichtbaar is. De 3D-weergave van de LC-46LE925E is goed, al geldt dat ook deze tv last heeft van lichte crosstalk. Minder dan het scherm van Samsung, maar meer dan de verderop besproken modellen van Sony en Panasonic.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Zeer mooi helder beeld in 3D
  • 8 gigabyte intern geheugen voor pauzeren
  • Groenweergave niet 100%
  • Crosstalk blijft zichtbaar
Sharp zet een interessante tv in de markt met de 925E. De lichtopbrenst is uitstekend, ook in 3D. Groenweergave blijft een probleem door Quattron-techniek. Hoewel de crosstalk bij 3D minder zichtbaar is dan bij concurrenten, blijft het wel iets zichtbaar bij dit model.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, HDTV's

Tags: