abonneren

CES 2012: LG toont 4K-tv van 84 inch

Dat het altijd mooier en groter kan bewijst LG op de CES. HD is mooi maar UD (Ultra Definition) nog mooier.

4K staat voor een resolutie van 3840 x 2160, dat 4 maal zoveel pixels biedt als Full HD (1920x1080). Het vinden van video of tv-uitzendingen in 4K-resolutie zal echter nog niet veel opleveren. Nu is het vooral aardig voor het tonen van hoge resolutie foto’s (8 mp foto’s worden zo in hun originele grootte weergegeven).

De lcd-tv heeft een mooie dunne rand en stelt de gebruiker ook in staat om zelf het 3D-effect aan te passen met de 3D Depth Control. Ook het geluid is in 3D. De 3D-Sound Zooming zorgt voor een geluid dat zich kan meten met home theater systemen.

De tv beschikt over  van Smart TV van LG waardoor gebruikers uit meer dan 1200 apps kunnen kiezen om op hun tv te installeren. Zo kun je via de 3D Zone kiezen uit een selectie van 3D-films. De Magic Remote afstandsbediening kan bediend worden via een wieltje, wijzen, Magic Gesture (gebaren) en spraakherkenning, om bijvoorbeeld teksten in te spreken om naar te zoeken. Er hangt nog geen prijskaartje aan maar die zal waarschijnlijk ook behoorlijk hoog zijn.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, HDTV's

Tags: