abonneren

Bravia KDL-40HX800

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Deze Sony is eveneens 3D ready. In tegenstelling tot bij Samsung moet bij de NX800 de infraroodzender voor de synchronisatie van de televisie en de 3D-brillen als losse module aangeschaft worden.

Deze moet vervolgens met dubbelzijdig plakband bovenop de televisie geplakt worden. Zeker niet de fraaiste oplossing! De zender kost zo’n negentig euro, de brillen circa honderd euro.
In 3D-modus schakelt de televisie over naar de kleurechte cinemastand, maar helderheid en contrast kunnen niet meer worden bijgeregeld. Het 3D effect is erg goed, crosstalk is vrijwel niet aanwezig: op dit punt scoort Sony duidelijk beter dan Samsung. Helaas valt het 3D-effect vrijwel geheel weg zodra je je hoofd een klein beetje opzij houdt. Rechtzitten is dus écht noodzakelijk in 3D modus, toch wel een (groot) nadeel. Ook Sony biedt 2D naar 3D conversie. Anders dan bij Samsung lijkt Sony weinig diepte-analyse op het beeld los te laten, waardoor het beeld zich weliswaar iets achter het scherm lijkt te bevindt, maar alle objecten ook even ver naar achteren geplaatst zijn. Voordeel is dat dit geen hoofdpijn oplevert, maar van dieptewerking is ook geen sprake.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Bijzonder goede 3D-weergave
  • 2D-beeld keurig
  • IR-sensor met tape op het toestel
  • Recht zitten noodzakelijk bij 3D-films
Sony heeft als één van de weinigen weinig last van crosstalk. Echter, wie het hoofd draait, zal merken dat het effect dan bijna wegvalt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, HDTV's

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord