abonneren

47LX9500

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
LG levert deze tv met twee 3D-brillen. Het toestel is voorzien van full-led achtergrondverlichting: de leds bevinden zich achter het gehele scherm. Niet alleen aan de rand.

Hierdoor is de helderheidverdeling uitstekend en is local dimming mogelijk. De achtergrondverlichting en het LCD panel moeten hiervoor wel continu op elkaar afgestemd worden. Dit heeft een fluctuerend effect op de helderheid bij snelle beeldwisselingen. Daarnaast gaat de aansturing van de leds in vrij grove clusters, met soms een gloed rond lichte objecten als gevolg. Wie zich hieraan stoort, wat we goed kunnen begrijpen, kan de functie ook uitschakelen in het menu.
De 3D modus werkt vrij goed; zodra deze ingeschakeld wordt gaat de TV over naar ‘standaard’ mode en kunnen we de kleurweergave en backlight niet aanpassen. 3D beelden hebben een prima helderheid en de TV heeft weinig last van crosstalk. Sony doet het op dit punt nog iets beter, maar LG wint het van Samsung. Er is geen functionaliteit om 2D beeld om te rekenen naar 3D; gezien het beperkte succes bij TV’s die dit wél kunnen, missen we dit niet.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Uitstekende helderheidsverdeling
  • Weinig last van crosstalk
  • Dynmisch backlight en local dimming matig
LG heeft een leuk 3D-model. De helderheid is goed, maar de dynamische backlight met local dimming kan beter. De LG heeft minder dan gemiddeld last van Crosstalk bij 3D-weergave.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, HDTV's

Tags: