abonneren

40PLF8605H

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Van Philips ontvingen wij de 40 inch grote 40PLF8605H, een 3D ready TV die standaard niet geleverd wordt met brillen en waarbij ook de zender voor synchronisatie met de bril niet is ingebouwd.

Het concept is dus gelijk aan dat van Sony’s KDL-40HX800. Ook hier geldt dat de infraroodzender op de tv geplakt moet worden, waarvoor wij wederom geen schoonheidsprijs uitdelen. Wat verder opvalt is dat de TV gebruik maakt van Philips’ nieuwe minimalistische afstandsbediening die erg weinig knoppen heeft. Vrijwel alle functies moeten via diverse onscreen menu’s opgevraagd worden. Dat houdt de afstandsbediening overzichtelijk, maar het werkt veel minder snel dan met directe knoppen.
Op gebied van beeldkwaliteit kunnen we zeggen dat het keurig is. De 2D-kwaliteit is prima en ook 3D doet de TV heel aardig, al is er wel duidelijk crosstalk zichtbaar. Opvallend is dat de menu’s een 2D/3D functie tonen, maar dat deze in de praktijk niet werkt, 2D beeld omzetten naar 3D kan dus niet. Ook is opvallend dat de TV alleen 3D materiaal van externe bron kan tonen. Wanneer wij de testzender van Net5 wilden bekijken via de interne DVB-C tuner was dit niet in 3D mogelijk. Een slordig foutje waarvan Philips ons heeft gezegd dat dit met een firmwareupdate opgelost zal worden.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Hoog contrast
  • Goede beeldkwaliteit
  • Nog wat buggy
  • Crosstalk
Philips zet een nette 3D-tv in de markt, maar er zijn nog wel wat losse eindjes. Het paneel is wel erg goed voor 2D-weergave. 3D blijft wat problematisch door crosstalk.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, HDTV's

Tags:

Laatste reactie