abonneren

Xbox One deze zomer als developer-machine te gebruiken

De Xbox One is vanaf deze zomer te gebruiken als developer-machine. Dat zei het hoofd van Microsofts Xbox-divisie, Phil Spencer, tijdens de ontwikkelaarsconferentie Build. Ontwikkelaars kunnen op die manier games direct bouwen op de console.

Inmiddels is het bijna drie jaar geleden dat Microsoft beloofde ontwikkelaars gebruik te laten maken van standaard Xbox One-consoles voor de ontwikkeling van games. Nu heeft Microsoft gezegd de functionaliteit mee te leveren in de Windows 10 Anniversary Update die deze zomer verschijnt.
 

Zelf verkopen

Ontwikkelaars krijgen de mogelijkheid om hun games te verkopen op zowel de Xbox Marketplace als de Windows Store. Hiernaast kunnen de gemaakte games worden uitgegeven in bundels, kunnen ontwikkelaars seizoenspassen beschikbaar stellen en kunnen gebruikers de games eventueel reserveren.
 

Preview Program

Alhoewel de functie pas in de zomer officieel wordt gelanceerd, kunnen gebruikers die toegang hebben tot de ‘preview program’ nu al aan de slag. Microsoft raadt alleen ervaren ontwikkelaars aan om gebruik te maken van deze vroege versie van die 'Dev Mode'. Het is niet mogelijk om standaard-titels of -apps op Xbox One te gebruiken wanneer Dev Mode actief is.
 

Grote Windows 10-update

De update voor de console werd aangekondigd tijdens ontwikkelaarsconferentie Build, die deze week plaatsvindt. De update komt 'deze zomer', samen met een grote update voor Windows 10 voor de desktop. Alles wat daar nieuw mee is, lees je hier.

Dit artikel verscheen eerder op Gamer.nl.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: developer, Xbox One, ontwikkelaar, build 2016

Laatste reactie