abonneren

Wozniak vindt filmscene Steve Jobs helemaal fout

De nieuwe film jOBS gaat vandaag in premiere op het Sundance Film Festival. De eerste scene van deze film over Apple vindt medeoprichter Steve Wozniak helemaal fout.

Vandaag wordt de film jOBS voor het eerst vertoond op het Sundance Film Festival met Ashton Kutcher in de hoofdrol. Vanaf 19 april is deze te zien in de (Amerikaanse) bioscoop. jOBS gaat over de weg die Steve Jobs bewandelde om uiteindelijk CEO van Apple te worden. Deze filmscene is in de onderstaande clip te zien:

Veel scenes uit deze film zijn waarschijnlijk behoorlijk gedramatiseerd. Deze week was een kleine scene uit de film te zien op internet. Deze heeft Gizmodo voorgelegd aan Steve Wozniak, de medeoprichter en techneut van Apple. Wozniak kan zich hier niet in vinden: “Dit komt niet in de buurt (van de werkelijkheid, red.). Wij hadden nooit zulke gesprekken en omgangsvormen. De karakters kloppen niet, hoewel dat van mij dichterbij komt. Vergeet niet dat ik werd geïnspireerd door de Homebrew Computer Club die ideeën hadden over de waarde van dergelijke machines. Steve Jobs is nooit lid van deze club geweest en had toen nog geen idee van de invloeden op de toekomstige samenleving”.

Wozniak vervolgt zijn verhaal in een e-mail aan Gizmodo, waarin hij vertelt dat Jobs vooral de winstgevende mogelijkheden van de producten zag die Wozniak maakte. Wozniak was dus vooral de techneut en Jobs deed vooral de zakelijke kant van het bedrijf.

Wozniak zegt dit overigens niet geheel zonder eigen belang. Hij heeft zelf een boek geschreven waarin hij zijn ervaringen bij Apple beschrijft.

Bron: Gizmodo

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: