abonneren

Windows Phone 7 wordt sneller, opener en zuiniger

Windows Phone 7 wordt sneller, opener en energiezuiniger. Dat is de belofte die Microsoft doet over de volgende versie van het mobiele besturingssysteem, codenaam Mango. De update brengt veel verbeteringen voor ontwikkelaars, die hun applicaties eindelijk mogen laten multitasken en toegang krijgen tot systeeminformatie.

Mango gaat gebruik maken van een beperkt soort multitasking, zoals we die kennen van de Apple iPhone. Op dit moment is multitasking voorbehouden aan de Microsoft-eigen WP7-applicaties, maar met Mango kunnen ontwikkelaars hun applicaties ook naar de achtergrond sturen. Microsoft belooft dat dit geen negatief effect op de accuduur zal hebben. Net zo belangrijk voor ontwikkelaar is dat ze toegang krijgen tot systeembronnen als de camera, het kompas en de gyroscoop, geolocatie, ringtones en adresboekgegevens.

 

Applicaties die op een vroege build van Mango draaien verbruiken volgens Microsoft 25 tot 30 procent minder geheugen dan in de huidige versie van Windows Phone 7. Ook heeft Microsoft bepaalde achtergrondprocessen (zoals garbage collection) aangepast, zodat deze geen haperingen meer veroorzaken in het besturingssysteem. Ontwikkelaars hoeven hun applicaties niet aan te passen; deze veranderingen vinden op een dieper niveau plaats.

 

De verwachting is dat Mango in september geïntroduceerd zal worden, tegelijkertijd met de wereldwijde release van Windows Phone 7. Volgens de geruchten zal deze introductie gekoppeld worden aan de introductie van de eerste Nokia-toestellen met Windows Phone 7. Er zouden twee modellen in ontwikkeling zijn, de W7 en de W8, zonder en met fysiek toetsenbord.

 

Meer over de veranderingen in Mango vind je op The Register.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie