abonneren

Windows 8-tablet van Acer en Lenovo eind dit jaar

Zowel Acer als Lenovo komen nog voor het einde van dit jaar met een Windows 8-tablet gebaseerd op Intels volgende generatie Atom Clover Trail-processor.

De pas aangekondigde Medfield-generatie Atoms op 32 nm moeten nog verschijnen, maar de opvolger staat al voor het vierde kwartaal van dit jaar gepland. Was de Medfield-versie oorspronkelijke ook voor Windows-tablets bedoeld, naar nu blijkt uit berichten van Digitimes zal het gebruik van de Medfield waarschijnlijk tot de eerste smartphones en Android-tablets met X86-architectuuur beperkt blijven.

De tablets met Window 8 krijgen de opvolger ‘Clover Trail’ en volgen de tablets met de huidige ‘Cedar Trail’ Atom-processors op. De komende generatie Atom-processoren,  dit jaar op 32 nm en volgend jaar op 22 nm moeten de prestaties per watt van de X86-processoren dusdanig opvoeren, dat ze de competitie met de ARM-processoren aankunnen.

Medfield en Clover Trail hebben gemeen dat ze voor het eerst een op de chip geïntegreerde GPU krijgen. Dit moet voor een aanzienlijke energiebesparing ten opzichte van de voorgaande Oak Trail-processoren zorgen. De Clover Trail-Atom in Windows 8-tablets zal de competitie met de Windows op ARM-tablets aan moeten gaan. Het ziet er naar uit dat ons dit jaar met de komst van Windows 8 nog veel moois te wachten staat.

Via: Sawfnews

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie