Wat je van Google wél en niét mag doen met Glass

Ga niet stierenvechten, lees niet 'Oorlog en Vrede' op het schermpje, verken de wereld, en word vooral geen 'glasshole'. Dat zijn enkele van de ongebonden regels die Google meegeeft aan gebruikers van Google Glass. De zoekgigant is bang dat de gebruikers (die nu nog allemaal in de testfase zitten) niet optimaal met de slimme bril om kunnen gaan.

Daarom heeft Google een lijst opgesteld met 'do's en don't's voor de gebruikers. Volgens het internetbedrijf is de techniek nog zo nieuw dat ook de beste technologieadepten niet precies weten wat de mogelijkheden en moeilijkheden van Glass zijn. "Gelukkig wordt de testers-community steeds groter en groeit hun collectieve wijsheid, dus weten we steeds beter hoe we met Glass om moeten gaan,", meldt Google.
 

Niet creepy doen

Gebruikers wordt vooral aangeraden om de wereld om hen heen te verkennen en de Glass-spraakbesturing ten volste te benutten, maar ook om vooral eerst toestemming te vragen voor je met de Glass gaat filmen."Ga niet in een hoek van de kamer staan staren naar mensen terwijl je aan het opnemen bent," waarschuwt Google. "Daar maak je geen vrienden mee."
 

"Niet stierenvechten of waterskiën"

Ook geeft Google enkele "handige" tips mee wat je vooral niét moet doen als je de bril op hebt. "Glass is een stuk technologie, dus gebruik het wijs. Ga er niet mee waterskiën of kooivechten. Dat zou wel eens een slecht idee kunnen zijn."

Google vindt ook dat je de bril af en toe eens af moet zetten. "Glass is gebouwd voor korte stukjes informatie. Dus ga er geen dikke pil als 'Oorlog en Vrede' op lezen."
 

'Glasshole'

Maar de belangrijkste tip die de internetreus de gebruikers wil meegeven is dat je vooral geen 'glasshole' moet worden. Een glasshole is een term voor iemand die Glass niet gebruikt volgens de normale etiquette van de samenleving en de bril bijvoorbeeld gebruikt om stiekeme foto's te maken van voorbijgangers. "Leg rustig uit wat Glass is en wat het doet, en laat vooral ook zien hoe het werkt. Net als dat je soms wordt gevraagd je telefoon uit te zetten, willen sommige ook dat je de bril af zet. Doe dat dus."

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: