abonneren

Wacom Bamboo pentablet wordt draadloos

Wacom introduceert een nieuwe versie van zijn pentablet Bamboo. De nieuwe Bamboo combineert een strak modern uiterlijk met een optioneel draadloze uitvoering.

De Bamboo combineert de mogelijkheid om de pc interactief te bedienen met een pen of met multitouch vingerbewegingen. De pen is bedoeld voor nauwkeurige handelingen zoals het tekenen, schrijven of fotobewerken. De pen is drukgevoelig. De multitouch-bediening is in deze versie uitgebreid tot wel 16 punten, wat ons ruim voldoende lijkt voor 10 vingers. Er zijn vier multifunctionele toetsen die aan gewenste acties kunnen worden toegewezen.

Fun uitvoering van de Bamboo is zilverkleurig gespoten en krijgt als extra Adobe Photoshop Elements meegeleverd. De standaard maat van de Bamboo's is small met een nuttig oppervlak van van ongeveer ongeveer een briefkaart. Het oppervlak van een Bamboo Fun medium is ongeveer twee keer zo groot. 

De Pen & Touch en Fun-modellen van de Bamboo kunnen optioneel worden uitgerust met een draadloze optie. Hiertoe wordt een accu gebruikt die goed is om acht uur met de tablet te werken zonder opladen. Het alternatief is nog steeds de aloude usb-verbinding.

Wacom levert bij de Bamboo een aantal handige apps die optimaal samenwerken met pen- of touchbediening. De Wacom Bamboo komt in een aantal uitvoeringen. De goedkoopste is de Bamboo pen met alleen pen bediening voor €60. De Pen & Touch kost €90. De Fun Pen & Touch is er in twee maten (small of medium)  voor € 100 of € 200.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: