abonneren

Via quadcore Nano-processor

Via Technologies kondigt zijn eerste quadcore Nano-procesor aan. De Via QuadCore is opgebouwd uit twee dualcore Nano processoren, is ontworpen voor toepassingen die weinig erergie gebruiken.

De nieuwe processor is technologisch niet erg vernieuwend omdat het niet veel meer is dan twee dual-core Nano-processoren bij elkaar geplakt. Wel biedt de Via QuadCore, zoals hij officieel heet, prestatievoordelen boven de bestaande Intel Atom en AMD Bobcat.

De Via-processor heeft de 64-bits x86 instructies met een out-of-order verwerking en draait op 1,2 GHz. Bovendien is de chip nog overklokbaar. De QuadCore wordt met de 40 nm-chiptechnologie gemaakt en gebruikt toch nog 27 watt. Een stuk meer dan bijvoorbeeld AMD’s dualcore E-350 die ook nog eens over geïntegreerde graphics beschikt. De Via QuadCore is pincompatibel met eerdere Via processoren, wat de toepassing in bestaande apparaten mogelijk maakt.

Volgen Via is de processor gericht op goedkope notebooks en nettops die een multitasking besturingssysteem gebruiken. De bijbehorende chipset biedt ondersteuning voor DirectX 9-grafische toepassingen.

Via: Anandtech

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: