abonneren

Usb-aansluiting wordt kleiner, dunner en omkeerbaar

Goed nieuws voor iedereen die zijn USB-apparatuur pas na de derde poging goed kan aansluiten: de ontwikkelaars van de USB-standaard werken aan een nieuw ontwerp dat dunner en kleiner is, maar vooral ook ondersteboven te gebruiken.

Het USB Implementers Forum is druk bezig met een nieuwe USB-standaard, die de problemen die mensen ondervinden met het inpluggen van apparatuur tot het verleden moet laten behoren. Vanaf medio 2014 moet er dus een eind komen aan het al dan niet omdraaien van een USB-aansluiting.

De nieuwe connector, de type C, is bovendien een stuk kleiner. De aansluiting is vergelijkbaar met de huidige Micro B-connector of de Lightning-kabel van Apple. Volgens de USB-ontwikkelaars wordt hiermee tegemoetgekomen aan de steeds veranderende eisen van de industrie. Zo komen er steeds kleinere apparaten op de markt, die vragen om een kleinere USB-verbinder.

Het is nog niet bekend hoe de nieuwe type C-adapters eruit gaan zien. Het is de bedoeling dat de eerste voorbeelden in het begin van 2014 aan de industrie getoond gaan worden.

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: Usb