abonneren

USB 3.1 aangekondigd: 10 Gb/s

De USB 3.0 Promoter Group heeft laten weten dat de specificaties van USB 3.1 gereed zijn. Ontwikkelaars kunnen vanaf vandaag aan de slag met de nieuwe usb-specificaties. Het belangrijkste punt is dat de snelheid van usb verder omhoog wordt geschroefd, naar 10 Gb/s.

Er worden geen aanpassingen gemaakt aan de fysieke connector en plugs, USB 3.1 is volledig backwards compatibel met oude usb-apparatuur. Er is vooral gesleuteld aan de encoding van gegevens, waardoor een snelheidsverdubbeling te behalen valt. USB 3.0 heeft een theoretische doorvoersnelheid van 5 Gb/s, bij USB 3.1 wordt dit dus 10 Gb/s. De usb-standaard wordt vooral gepromoot door Intel, AMD, HP en Texas Instruments. Het Thunderbolt-protocol, eveneens van Intel, wordt als grote concurrent gezien. De huidige Thunderbolt-standaard voorziet in één input-kanaal van 10 Gb/s en één output-kanaal van 10 Gb/s.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: usb3.1

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord