abonneren

USB 3.0 gestimuleerd door smartphones

De overgang naar de nieuwe generatie usb 3.0-verbindingen zou wel eens sneller kunnen gaan dan verwacht, met smartphones als drijvende kracht.

De usb-markt groeit met 7,4 % per jaar tot 2015. Het aantal apparaten met usb 3.0 groeit met 178 % gedurende deze periode. In het afgelopen jaar zijn er in totaal 3,5 miljard usb-apparaten geproduceerd.

De groei van het usb-gebruik wordt gestimuleerd door de nieuwe ‘high speed’ usb 3.0 standaard. Tien maal zo snel als de tot nu toe gebruikelijke usb-verbindingen.

De hogere snelheid van usb 3.0 is aanvankelijk vooral interessant voor de overdracht van grote hoeveelheden data. Dat gebeurt nu al bij pc’s, externe schijven en usb-sticks. Snel zullen digitale camera’s, en mediaplayers volgen. Verwacht wordt dat smartphones, die immers steeds meer als hd-videocamera gebruikt worden, de groei van usb 3.0 extra zullen stimuleren. Waarschijnlijk zal ook de iPhone 5 usb 3.0 gaan ondersteunen.

Dit jaar worden er 80 miljoen apparaten verkocht die een usb 3.0-aansluiting hebben. De chipindustrie gaat eindelijk genoeg usb 3.0 chips maken. AMD kan worden gezien als een van de grootste gangmakers van usb 3.0. De prijzen van de usb 3.0-chips zullen de komende tijd naar hetzelfde niveau dalen als de huidige usb-chips. Toch zullen er nog lang usb-apparaten blijven die usb 2.0 blijven gebruiken omdat ze de hogere snelheid niet nodig hebbenzoals toetsenborden en muizen.

Via: TechEye

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: