abonneren

USB 3.0 controller in nieuwe chipsets van Intel

Het ziet er naar uit dat Intel eindelijk een USB 3.0-controller gaat inbouwen in zijn chipsets. Wel pas begin 2012. Dit is vier jaar na de eerste aankondiging.

Het gaat hier om de volgende generatie chipsets, de P77 en H77 die worden aangeduid met de codenaam ‘Panter Point’. Deze chipsets zijn bedoeld voor de volgende generatie Intel-processoren die door het leven gaan onder de codenaam ‘Ivy Bridge’.

De USB 3.0-controllers krijgen ondersteuning voor vier USB 3.0-poorten. Daarnaast komen er twee USB 2.0-controllers, zodat het totaal aantal USB-poorten op 14 uitkomt. De nieuwe chipset zal niet volledig worden ondersteund door Windows XP en Windows Vista. Hier zullen de nieuwe poorten werken met USB 2.0-snelheid. Onder de nieuwe besturingssystemen Windows 7, Windows 8, Linux en Mac OS zal de USB 3.0-ondersteuning wel aanwezig zijn.

Het is wel de bedoeling dat de nieuwe USB-poorten compatibel worden met USB 2.0 en USB 1.1. Dan kan ook oudere hardware op de nieuwe poorten worden aangesloten.

Via: Hardware Info

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord