abonneren

Ultrabooks van Toshiba en Acer

Toshiba toont op de IFA 2011 als een van de eersten een ultrabook. De Portégé Z 830 weegt maar 1,2 kg en is volgens Toshiba het dunste ultrabook ter wereld. Ook Acer introduceert vandaag op de IFA zijn eerste ultrabook de Acer Aspire Ultrabook S3 die zelfs nog dunner is.

Een ultrabook is een concept bedacht door Intel en als ultralicht en compact notebook bedoeld om de plaats in te nemen tussen de tablets en de normale notebooks. De ultrabooks hebben een klein scherm zijn dunner dan 2 cm en wegen minder dan 1,4 kg. Dankzij de Intel Core i-processoren moeten de ultrabooks wel normale prestaties leveren. De accuduur moet minimaal 5 uur zijn. Ook wil Intel dat de ultrabooks minder dan $1000 kosten. Dit blijkt tot nu toe in de praktijk echter nog nauwelijks haalbaar.

Toshiba Portégé Z 830

Toshiba levert met de Portégé Z 830 een goede prestatie. Het superslanke notebook is slechts 16 mm dik en weegt maar 1,1 kg. Het ultrabook heeft een scherm van 13,3 inch, usb 2.0 en usb 3.0, en een hdmi- en lan-aansluiting. Een Core i7 processor behoort tot de mogelijkheden. Voor opslag zorgt een 128 GB ssd. De Z830 is een snelle starter en zou in enkele seconden gebruiksklaar moeten zijn. De Portégé Z 830 verschijnt in november, de prijs is nog niet bekend.

Acer Aspire S3

Acer introduceert op de IFA de Aspire S3. Dit notebook is gemaakt van een magnesium legering. Dit 'wonder' is 13 mm dik en weegt 1,4 kg. Ook hier een 13,3 inch scherm en Core i3/i5/i7 processoren. Ook de Aspire is een snelstarter en wordt optioneel met een ssd geleverd. De Acer Aspire S3 zal eind september uitkomen en €799 tot €1199 kosten.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, welk ultrabook is het dunste hier in het land? De Toshiba is een dag eerder aangekondigd dan de Acer vandaar dat Toshiba de claim van de dunste ter wereld kon maken. Wie er echt het dunste is zal moeten blijken.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: