Toshiba zelfreinigende schijf

Toshiba voegt een automatische wisfunctie toe aan hun SED-schijven (Self Encrypting Drive). De schijf zal versleutelde gegevens automatisch wissen als de schijf spanningsloos wordt gemaakt of uit het systeem wordt verwijderd.

Deze functie maakt de schijf bijzonder veilig voor het geval een apparaat met deze schijf in verkeerde handen valt. De automatische wisfunctie kan ook worden gebruikt voor het veilig wissen van de gebruikersdata bij gehuurde apparaten, voordat die worden teruggegeven. De Wipe-functie is een uitbreiding voor de Toshiba SED-schijven.

Verloren of gestolen notebooks vormen niet het enige veiligheidsrisico voor bedrijven om gevoelige informatie onbedoeld in vreemde handen te laten komen. Zo hebben grote kopieerapparaten en printers ook harde schijven om documenten (tijdelijk) op te slaan, om de efficiëntie van de documentverwerking te bevorderen. Er is een risico dat gevoelige informatie op deze apparaten achterblijft. Kwaadwillenden kunnen zich deze informatie toe-eigenen.

De Wipe-technologie kan automatisch de sleutel tot beveiligde informatie op de schijf vernietigen bij uitschakelen van de voedingsspanning van het apparaat. Alle beveiligde data wordt daarmee onmiddellijk ontoegankelijk. Deze functionaliteit maakt het systeembouwers mogelijk om automatisch gevoelige gegevens te beveiligen.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: