abonneren

Toshiba ultrabook Z830 in november

Toshiba steelt de show met ’s werelds lichtste ultrabook. De Toshiba Portégé Z830 weegt maar 1,12 kg en heeft een maximale dikte van 16 mm.

Toshiba houdt zich netjes aan de wensen van Intel. Intel is de bedenker van het ultrabook-concept van dunne en lichte notebooks met een lange werktijd op een acculading, die toch goede prestaties leveren. De Toshiba Z830 blijft zelfs onder de €1000.

Volgens Toshiba is de Z830 het lichtste ultrabook ter wereld. Toshiba heeft met eerder Portégé’s een reputatie hoog te houden. Ook deze Portégé Z830 heet een magnesium behuizing met honingraadstructuur. Dit is bijzonder licht en sterk en bestand tegen schokken en vallen.

De Z830 heeft een 13,3 inch hd-beeldscherm. Vanbinnen vinden we de tweede generatie Intel  Core i processoren (Sandy Bridge) en een 129 GB ssd. Er kan tot 6 GB snel ddr3 geheugen in.

De verbindingen met buiten zijn ook goed voorzien met: VGA, HDMI, USB 3.0, USB 2.0, een netwerkaansluiting en audio. Draadloos netwerk 802.11n en bluetooth zijn ingebouwd, net als twee luidsprekers met 'Dolby Advanced Audio'.

De Z830 van Toshiba komt in twee uitvoeringen op de markt, als zakelijke Portégé inclusief 3G HSDPA en als Satellite voor de consument. De Toshiba ultrabooks zullen pas eind  november beschikbaar komen met een vanafprijs van €999.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Laatste reactie