abonneren

Toshiba Qosmio F750 3D: 3D zonder bril

Toshiba introduceert zijn eerste laptop die geschikt is voor het bekijken van 3D-beelden zonder speciale bril.

De Toshiba Qosmio F750 3D is niet alleen de eerste brilloze 3D-laptop voor consumenten maar ook een computer die tegelijk 3D-en 2D-beelden kan weergeven. Zo kun je bijvoorbeeld in één venster 3D-beelden bekijken terwijl je ondertussen in een ander venster over internet browst.

Toshiba voorziet naar eigen zeggen met deze laptop in de state-of-the-art technologie, waar multimedia-adepten en éarly adopters’ hun hart aan kunnen ophalen.

Geen ‘blind spots’ meer dankzij ‘face-tracking’
Toshiba maakt gebruik van een ‘switchable’ actieve lens om de twee parallactische beelden te scheiden en deze naar het linker- en rechteroog te leiden. Om de kijker in staat te stellen zijn of haar positie ten opzichte van het beeldscherm van de laptop te veranderen, is de Qosmio F750 uitgerust met een HD-webcamera met face-tracking-technologie, die continu in de gaten houdt waar het gezicht van de kijker zich bevindt en de weergave daarop aanpast. Dit levert een ruim 3D-blikveld op zonder ‘blind spots’.

Je kunt dan ook maar met één persoon naar het 3D-beeld kijken. Wel kan met een HDMI-kabel iedere willekeurige 3D-tv worden aangesloten om de 3D-beelden te delen met anderen.

De Qosmio F750 3D is bovendien een krachtige pc met een Intel Core i7 quadcore processor en een Nvidia GeForce GT 540M grafische kaart.  Het 15,6-inch brilloos 3D-scherm heeft 1920 x 1080 pixels. Er is een rewritable blu-ray drive en Harman Kardon stereoluidsprekers. De HD-webcamera heeft gezichtsherkenning en ‘face-tracking’.

De Qosmio F730 3D is eind september te koop voor een prijs vanaf €1799. De Qosmio F750 is ook zonder 3D verkrijgbaar voor €500 minder.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: